ادویه کاری، ترکیبی معطر و پرکاربرد از ادویههای مختلف است که اصالت آن به کشور هند باز میگردد. این ادویه با طعم تند و طبع گرم خود، به غذاها رنگ و بویی دلپذیر میبخشد و در سراسر جهان طرفداران بسیاری دارد.

ادویه کاری برای کدام کشور است؟
همانطور که گفته شد، ادویه کاری ریشه در کشور هند دارد و از آنجا به سایر نقاط جهان راه یافته است. البته، امروزه انواع مختلفی از ادویه کاری در کشورهای دیگر نیز تهیه میشود که با توجه به ذائقه و مواد اولیه محلی، تفاوتهایی با ادویه کاری هندی دارد. حتی در کشور ایران نیز با توجه به ذائقه و سلیقه متفاوت مناطق مختلف ایران از نظر ترکیب مواد اولیه با هم فرق دارند. در بعضی مناطق دارچین، تخم گشنیز و زعفران نیز در دستور وجود دارد ولی در بعضی از رسپی ادویه کاری به جای این مواد از ادویه های دیگری استفاده میکنند.
ادویه کاری به انگلیسی و ریشه آن چیست؟
نام انگلیسی ادویه کاری، “Curry” است که از کلمه تامیلی “Kari” به معنای سس یا چاشنی گرفته شده است. تاریخچه استفاده از ادویه کاری به هزاران سال قبل در شبه قاره هند باز میگردد.
ادویه کاری در چه غذاهایی استفاده میشود؟
ادویه کاری در طیف گستردهای از غذاها، از جمله انواع خورشها، پلوها، غذاهای گوشتی و مرغی، و حتی برخی از سوپ ها استفاده میشود. این ادویه به ویژه در غذاهای هندی، تایلندی و ایرانی کاربرد فراوانی دارد.
ترکیبات ادویه کاری 18 قلم

ترکیبات ادویه کاری و نسبت و مقدار آن ها در رسپی های مختلف متفاوت است. این موضوع را با کمی جستجو در اینترنت هم می توانید، دریابید. ترکیبات ادویه کاری 18 قلم میتواند شامل موارد زیر باشد:
- زردچوبه
- پودر گوجه فرنگی
- پاپریکا
- ریشه جوز هندی
- فلفل سیاه
- فلفل قرمز
- زنجبیل
- پودر سیر
- دانه رازیانه
- برگ بو
- زیره سبز
- پیاز
- مرزنجوش
- هل
- آویشن
- میخک
- گلپر
- رزماری
طرز تهیه ادویه کاری خانگی
برای تهیه ادویه کاری خانگی، میتوانید ادویههای مورد نظر خود را که در بالا لیست شدهاند، به نسبتهای دلخواه با یکدیگر ترکیب و آسیاب کنید. برای داشتن عطر و طعم بهتر، توصیه میشود از ادویههای تازه و با کیفیت استفاده کنید.
فواید ادویه کاری

ادویه کاری به دلیل دارا بودن ترکیبات مختلف، خواص متعددی برای سلامتی دارد.
توجه به این نکته مهم است که فواید خاص کاری ادویه میتواند بسته به دستور غذا، ترکیب مواد تشکیلدهنده و عوامل فردی متفاوت باشد. علاوه بر این، این مزایای بالقوه باید بهعنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سبک زندگی سالم در نظر گرفته شود. مشاوره با یک متخصص مراقبتهای بهداشتی یا متخصص تغذیه میتواند توصیههای شخصی در مورد گنجاندن ادویه کاری در رژیم غذایی شما ارائه دهد.
برخی از این خواص عبارتند از:
- خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی ( به دلیل وجود کورکومین موجود در زردچوبه و زنجبیل)
- تقویت سیستم ایمنی
- بهبود عملکرد گوارش ( به دلیل وجود زیره و زنجبیل)
- کاهش خطر ابتلا به برخی از سرطانها
- کمک به سلامت قلب
- حفظ سلامت کبد
- کاهش وزن ( به دلیل طبیعت تند و گرم این ادویه است)
- خواص ضد باکتریایی
- تسکین درد
- پیشگیری از ابتلا به آلزایمر
مضرات ادویه کاری

ادویه کاری، با وجود خواص و فواید بیشماری که دارد، در صورت مصرف بیرویه یا در برخی شرایط خاص، میتواند مضراتی را به همراه داشته باشد. در این بخش، به تفصیل به مضرات احتمالی ادویه کاری میپردازیم:
مشکلات گوارشی
- سوزش معده و رفلاکس اسید: ادویههای تند موجود در کاری، مانند فلفل قرمز و فلفل سیاه، میتوانند باعث تحریک معده و افزایش تولید اسید شوند. این امر میتواند منجر به سوزش معده، رفلاکس اسید و ناراحتیهای گوارشی شود.
- مشکلات کیسه صفرا: افرادی که به التهاب یا سنگ کیسه صفرا مبتلا هستند، باید در مصرف ادویه کاری احتیاط کنند، زیرا این ادویه میتواند علائم آنها را تشدید کند.
- تحریک روده: مصرف بیش از حد ادویه کاری میتواند باعث تحریک روده و ایجاد اسهال یا سایر مشکلات گوارشی شود.
آلرژی و حساسیت
برخی افراد ممکن است به ادویههای موجود در کاری، حساسیت داشته باشند. علائم آلرژی میتواند شامل خارش، قرمزی پوست، تورم و مشکلات تنفسی باشد.
بی خوابی و سردرد
ادویه کاری اصل مهرسیب را به مقدار بسیار کم ( نصف قاشق چایخوری برای هر بشقاب ) در نظر بگیرید. مخصوصا اگر طبع بدن شما گرم است و یا عادت به خوردن گرمی جات ندارید، در مصرف آن محتاط باشید.
تداخل با دارو
زردچوبه موجود در کاری میتواند خاصیت رقیقکنندگی خون داشته باشد. بنابراین، افرادی که داروهای رقیقکننده خون مصرف میکنند، باید قبل از مصرف ادویه کاری با پزشک خود مشورت کنند.
همچنین، ادویه کاری ممکن است با برخی داروهای دیگر نیز تداخل داشته باشد، بنابراین در صورت مصرف هرگونه دارو، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.
مضرات در دوران بارداری و شیردهی
- مصرف بیش از حد ادویه کاری در دوران بارداری، به ویژه در سه ماهه اول، میتواند خطر سقط جنین را افزایش دهد.
- همچنین، برخی از ادویههای موجود در کاری میتوانند وارد شیر مادر شده و باعث ایجاد مشکلات گوارشی در نوزاد شوند.
ادویه کاری، ادویهای پرخاصیت و خوشطعم است که میتواند به غذاهای شما رنگ و بویی دلپذیر ببخشد. با این حال، مصرف متعادل آن توصیه میشود. شما میتوانید تازه ترین ادویه کاری 18 قلم را از فروشگاه مهرسیب تهیه کنید.
- برای غذاهای خورشتی: میتوانید مقداری از ادویه را در ابتدای پخت، همراه با پیاز تفت دهید تا عطر آن آزاد شود و سپس بقیه ادویه را در اواسط پخت اضافه کنید.
- برای غذاهای سرخ کردنی: ادویه کاری را میتوانید در اواخر پخت، زمانی که غذا تقریباً آماده است، اضافه کنید تا ادویه نسوزد و غذا تلخ نشود.
به دلیل اینکه اکثر ادویه های موجود در ترکیبات ادویه کاری، گرم هستند مخصوصا در سه ماه اول بارداری در مصرف ان احتیاط شود.
ادویه کاری اصل به خودی خود باعث ایجاد مشکلات گوارشی نمی شود مگر اینکه در مصرف آن زیاده روی شود مشکلات گوارشی نظیر: سوزش معده، اسهال،ریفلاکس اسید معده، ترش کردن می شود.
ابتدا تکه های مرغ ترجیحا" بدون استخوان را با ادویه کاری به مدت نیم ساعت استراحت دهید، سپس به پیاز داغ، سیر داغ اضافه کنید و اجازه بدهید به آرامی بروی گوجه فرنگی های چیده شده به آرامی بپزد.
این مطلب رو چقدر دوست داشتی؟
share کن!